Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Kazincbarcikai Városi Strandfürdő és Szabadidőközpont - Kazincbarcika - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Kazincbarcikai Városi Strandfürdő és Szabadidőközpont
 

3700- Kazincbarcika
Mátyás király u. 50.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 A szobrok, közterek, parkok városában tölthet kellemes napokat, aki a Kazincbarcikai Városi Strandfürdőt és Szabadidőközpontot választja.


A kazincbarcikai fürdő medencéit minden korosztály számára alkalmas medencékkel építették ki, van gyermekmedence, élménymedence és úszómedence, csúszdák, dögönyözők és pezsgőfürdő is. Az aktív pihenés kedvelői számára sportpályákat építettek – teniszpálya, biliárdterem -, a wellness életforma követőit szauna, szolárium várja. A fürdő területén mindezek mellett bár és étterem is található.

Történelem

Kazincbarcika története egyrészt a közelmúltban kezdődött, másrészt a távoli múltban gyökerezik. A várost mai formájában 1954-ben alapították. A települések, melyekből összeállt – Sajókazinc, Barcika – azonban írott forrásainkban már a 13. században is előfordulnak. A települések lakosságának életében a 19. századig az állattenyésztés, növénytermelés, fakitermelés volt a meghatározó. A 19. század második felében indult be a környéken a szénbányászat, amely a 20. század második feléig meghatározó volt az itt élő emberek életében. Az 50-es évek nehézipari fejlesztései nyomán jelentős infrastrukturális beruházásokra került sor, Kazincbarcika ekkor kapott városi rangot, s a környéken jelentős egészségügyi, kulturális és közigazgatási központtá nőtte ki magát. Ekkor alakult ki máig meghatározó arculata is a városnak, sok parkkal, köztéri szobrokkal.

Látnivalók


Fürdőzés után érdemes elindulni a városban egy kis sétára. Séta közben megtekinthetik Kazincbarcika köztéri szobrait és szép parkjait. A szobrok között híres személyiségek szobrai – pl. Egressy Béni, Móricz Zsigmond, Surányi Endre -, mitológiai történeteteket idéző szobrok – pl. Diána őzzel – vagy történelmi korokat, a környékre jellemző hangulatokat idéző emlékművek – pl. Kuruc lovas, Borjúterelő fiú - is vannak.


A kiállítások kedvelői a Kisgalériában főként fotókiállításokat, míg a Városi Kiállítóteremben főként a környék híres képzőművészeinek kiállított műveit tekinthetik meg.


Kellemes környezetben pihenhet minden vendég, aki ellátogat Kazincbarcikára. Érdemes útnak indulni!

Linkek
Kazincbarcika 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary