Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Termál Hotel Liget Érd *** - Érd - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Termál Hotel Liget Érd ***
 

2030- Érd
Római út 9.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


39

A fővárostól nem messze, kellemes napokat tölthetnek azok a vendégek, akik Érdre a Liget Hotel és Termálfürdőbe látogatnak fürdőzni. Az itteni gyógyvíz fürdő- és ivókúraként is alkalmazható termálvíz, mely elsősorban reumatikus degeneratív elváltozások, köszvényes és neurológiai kórképek, törések, zsugorodások, fájdalmas izomgörcsök, továbbá idült hurutok, bronchitis, gastritis esetében ajánlható.

39
39

A fürdő jelenlegi területén nyitott és fedett, úszó-, és termálmedencék várják a látogatókat. A fürdőkúrán túl különféle wellness-, és gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetnek a gyógyulni vágyók és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégek, mint a különféle fürdők, masszázs, iszappakolás, szolárium, pedikűr, manikűr, és még számos egyéb lehetőség.

Történelem

Régészeti leletek tanúsága szerint már az őskortól lakott terület. Megtelepedtek itt a rómaiak, a germánok, majd az avar törzsek is. Az Árpád korban a kezdetektől lakott. A középkorban mezővárosként és fontos kereskedelmi utak kereszteződésében fekvő településként mindig kiemelkedő szerepe volt a környéken. A török hódoltság ideje alatt török kézre került. A törökök dzsámit és palánkvárat építettek itt. Török neve Hamzsabég. Ebben az időben fontos közigazgatási központ volt. 1684-ben szabadították fel. A felszabadulás után görögkeleti szerbek, horvátok, a XVIII. századtól németek és szlovákok telepítették be. A 18. század második felében már ismét mezőváros. Természeti adottságaiból adódóan ekkoriban lett híres bortermelő, majd őszibarack-termelő hellyé. A 20. században egyre nőtt lakóinak a száma, számos, fővároshoz közeli településhez hasonlóan, itt is elkezdődött a telekparcellázás. Az „Európa legnépesebb faluja”-ként is emlegetett település a hetvenes évek végén városi rangra emelkedhetett.

Látnivalók

39

Fürdőzés után érdemes elindulni ebben a városban egy kis sétára, megismerkedni történelmével, hagyományaival, kulturális értékeivel.


Egy rövidebb kirándulás keretei közt megtekinthetik Érd egyik legrégebbi történelmi emlékét, az ún. Kutyavárat. A valamikori vadászkastélyból mára csak egy faltöredék maradt fenn.


A török idők emlékét idézi Magyarországon a harmadik megmaradt minaret – az egri és a pécsi mellett.


Ma is érdekes látványt nyújt az egyszer már lebontott Sina-kastély. Érdekessége továbbá, hogy a negyvenes években itt működött a KALOT Népfőiskola.

39

Akik kiállításokra szeretnének ellátogatni itt, azoknak egyrészt érdemes megnézni a Magyar Földrajzi Múzeum kiállítását, ahol nagy földrajztudósok hagyatékát őrzik, majd a Csuka Zoltán házában berendezett ún. Napház Galériába, ahol a költő gyűjteménye által megalapozott könyvtár mellett képzőművészeti tárlatok is helyet kaptak.


Mindezeken túl, a környéken kellemes kirándulóhelyek, kisebb-nagyobb túrák várják a természetjáró fürdőzőket. Érdemes útnak indulni!

Linkek
Érd
Termál Hotel Liget Érd *** 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary