Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Veresegyházi Strandfürdő - Veresegyház - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Veresegyházi Strandfürdő
 

2112- Veresegyház
Találkozók útja 1.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


170

Kellemes fürdőzés és időtöltés vár azokra a vendégekre, akik Veresegyházra látogatnak. A veresegyházi víz összetétele megegyezik a Széchenyi fürdőjével, ennél fogva ízületek degeneratív betegségei, idült és félheveny ízületi gyulladások kezelésére, ortopédiai, baleseti műtétek utókezelésre alkalmas. A fürdő jelenlegi területén egy termálmedence várja a vendégeket. A város tulajondában lévő fürdő mellett panzió is működik, a szomszédságában találjuk a hideg vizű strandfürdőt. E mellett említésre méltó még, hogy a városban, az iskola épületében színvonalas tanuszoda is működik.

Történelem

Már az Árpád korban is lakott település. Írott forrás először a 14. században említi. Neve a feltételezések szerint onnan ered, hogy a település alapjait a „veresbarátok”, azaz a templomosak rakták le. A veresegyházi tavat először a 15. században említi oklevél. Neve Lábastó ekkor. Az itt élő emberek főként a mezőgazdaságból éltek, s közben kihasználták nagyobb piacok adta lehetőségeket a közeli városokban. Legnagyobb hagyománya az epertermesztésnek volt, ezt mutatja az is, hogy a település címerébe is belekerülhetett ez a gyümölcs. A tó partján már a 20. század elején is élénk üdülő élet zajlott. A II. világháborúban elpusztuló strandot újjáépítették és a hatvanas évektől ismét üzemelni kezdett.

Látnivalók


E környék hagyományőrzése, régi és új épületei, a fürdő, az uszoda és a különféle rendezvények miatt idegenforgalmi szempontból igen frekventált vidék. E mellett itt működik a sikeres Pharmavit vállalkozás is, mely szintén állandó, jó munkahelyet biztosít a környéken élők számára. Ezeknek köszönhetően Veresegyház ma is dinamikusan fejlődő városaink egyike.

170

Fürdőzés után érdemes elindulni a városban és a környéken, megismerkedni e vidék történelmi emlékeivel, kulturális és természeti értékeivel.

170

A 17. században Veresegyház lakossága a református hitre tért. Templomukat azonban hamarosan elvették, és a katolikusoknak adták. A romos állapotba került templom helyére a 18. században katolikus templomot emeltek. Érdekessége a mennyezeti freskó, melyen a leányok epret ajánlanak fel Szűz Máriának. Csak a 18. század végén, a türelmi rendeletet követően épülhetett fel a református templom a Kálvin téren.


Veresegyház egyik legrégebbi épületét nézhetik meg, akik ellátogatnak Beszálló csárdába. Ahogy erre nevéből is következtetni lehet, annak idején útszéli csárda volt, ahol a fáradt utazók megpihenhettek.


A gazdagabb polgárok életéről tanúskodik a Dauchy- villa. Az épület jelenleg magánkézben lévő nyaraló. De érdemes Veresegyház új építésű házai közt is rövid sétát tenni, többségük ugyanis igyekszik a korábbi, hagyományos formákat, építkezési stílusokat követni. Így, együtt őrzik a mai napig a város hagyományos jellegét, mely sajátos élményt nyújt minden idelátogató vendég számára is.


A környék népi kultúrája iránt érdeklődők a Tájházban tekinthetnek meg érdekes kiállításokat.


Az állatok kedvelői számára érdekes lehet, ha ellátogatnak az itteni Medvemenhelyre, amely a fürdőtől nem messze található.


Az Öreg-tó partja, a Veresegyházi tó, ahol nem csak horgászni, de kellemesen üldögélni, sétálni is lehet, minden korosztály számára a békés, nyugodt kikapcsolódás színtere lehet.


Mindezek mellett kerékpártúrákra, és nagyobb kirándulásokra is lehet vállalkozni ezen a környéken, a városban pedig különféle rendezvények, időszaki kiállítások színesíthetik az üdülésüket, érdemes előzetesen tájékozódni!

Linkek
Veresegyház 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary