Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Sellye Városi Termálfürdő - Sellye - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Sellye Városi Termálfürdő
 

7960- Sellye
Fürdõ út
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Nyugodt környezetben, családias körülmények között fürdőzhetnek azok a vendégek, akik az „Ormánság fővárosába”, Sellye városába látogatnak el. A mindössze két medencével működő fürdő szomszédságában horgásztó és kemping várja a vendégeket és a horgászat szerelmeseit. A sellyei víz magas metakovasav tartalmú termálvíz, melyben az ízületi megbetegedésben szenvedők találnak enyhülést. A fürdő jelenlegi területén az aktív pihenés híveit úszómedence, a gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket termálmedence várja.

Történelem

Régészeti leletek tanúsága szerint már 5-6 ezer évvel ezelőtt is lakott terület volt. A római kor emlékét az itt talált pénzérmék őrizték meg az utókor számára. Írott forrás először a 13. században említi. A település fénykora Mátyás királyhoz és a magyar reneszánsz virágkorához kötődik. Sellyén ekkor egyházi központ volt. A ferences kolostort a török hódoltság ideje alatt égették fel a támadóhadak. Ezt követően török fennhatóság alá került. A 18. században mezővárosi rangra emelte II. József.


Ma az Ormánság legjelentősebb településének számít. Városi címe igen fiatal, 1997-ben nyerte el.

Látnivalók


Fürdőzés után érdemes megismerkedni e fiatal város műemlékeivel. Mindenekelőtt látogassanak el a Draskovich kastélyhoz, ahol ma a mezőgazdasági szakmunkás kollégiuma kap helyet, s melynek kertje védett arborétum. A Batthyány család birtokába tartozó Sellye az 1800-as évek elején házasság révén a Draskovich család tulajdonába került. A kastély körüli arborétum Draskovich Ivánnak köszönhető.


A környék történelme és néprajza iránt érdeklődő fürdőzők ellátogathatnak a Kiss Géza Ormánsági Múzeumba, ahol helytörténeti és néprajzi gyűjtemény mellett a múzeumgalériában változó kiállítások várják a látogatókat. Ne múlasszák el megtekinteni az itt kiállított ún. talpasházat, melyet Csányoszróból hoztak el ide. Ezt a különleges házat úgy építették, hogy szükség esetén elmozdítható legyen.


A szép tájak és különösen az orchideák rajongói pedig feltétlenül sétáljanak el a közeli Kisrétre, ahol a kiszáradó lápréten a ritka nőszirom és orchidea fajok fordulnak elő nagy egyedszámban.

Linkek
Sellye
Sellye Városi Termálfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary