Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Nagykátai Termálstrandfürdő - Nagykáta - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Nagykátai Termálstrandfürdő
 

2760- Nagykáta
Hosszútó út
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


116

Nyugodt körülmények között fürdőzhetnek azok a vendégek, akik Nagykátára látogatnak fürdőzni. Az ősparkba telepített fürdő 1998-ban nyitotta meg kapuit a fürdőző közönség előtt. Az igényes, szép környezetben a sportolni vágyókat úszómedence, az egészségmegőrzés céljából fürdőzőket és a gyógyulni vágyókat termálmedence, míg a kisebbeket tanmedence és gyermekmedence várja. A 2002-ben hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánított termálvíz egyre több vendéget vonz a környékre.

Történelem

Nagykáta története a 12. században kezdődött. Ekkor telepedett le ezen a vidéken a Káta nemzetség Pest megyei ága. Régészeti ásatások a település határában, Kenderhalmon, középkori település maradványaira bukkantak. Ez lehetett valószínűleg Nagykáta Árpád-kori előzménye.


Első írásos említése a 13. századból származik. A tatárjárás, majd a török hódoltság ideje alatt többször elnéptelenedett. A 18. században újra benépesült, és fejlődésének jele, hogy Mária Terézia mezővárosi rangot adományozott a településnek, ám ezt később elveszítette. A 19. században fellendüléshez vezetett a vasút megépülése. Részben ennek is köszönhette Nagykáta, hogy ekkoriban a „Tápió-vidék fővárosaként” is emlegették. 1989-ben visszanyerte városi rangját is. Az utóbbi időszakban egyre nagyobb szerepet kapott a hagyományőrzés, és a turizmus.

Látnivalók

116

Fürdőzés után érdemes elindulni és körbenézni Nagykátán. Elsétálhatnak a valamikori birtokos, Keglevich család kastélyához, ahol ma a polgármesteri hivatal működik, és a temető mellett álló Keglevich-kápolnához.

116

A környező vidék természetvédelmi terület. A szép tájak szerelmesei bizonyára örömüket lelik majd egy kis sétában. Akiket a hagyományos életmód is érdekel ellátogathatnak a Tanyamúzeumba is. A városi könyvtárban pedig különféle iparművészeti és képzőművészeti kiállításokat tekinthetnek meg.


A horgászat szerelmesei pedig a Hajta-patak mentén hódolhatnak szenvedélyüknek.

Linkek
Nagykáta 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary