Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Flexum-Termál Gyógyfürdő és Uszoda - Mosonmagyaróvár - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Flexum-Termál Gyógyfürdő és Uszoda
 

9200- Mosonmagyaróvár
Kolbai Károly u. 10.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


106

Vadregényes tájak közelében, programokban gazdag városban tölthetnek kellemes napokat, akik a Mosonmagyaróvári Gyógyfürdő és Uszoda mellett döntenek. A közelmúltban újjáépített fürdő igazi fürdőparadicsom. Az itteni gyógyvíz összetételénél fogva Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé tartozik. A mosonmagyaróvári víz alkáli hidrogénkarbonátos ásványvíz, melynek jód tartalma is jelentős, ennél fogva mozgásszervi és reumatikus megbetegedések kezelésére alkalmas.

106

A fürdő területén a sportolni vágyókat úszó medence, a gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket termálmedencék, a kisebbeket gyermekmedence, míg az élményfürdők szerelmeseit élménymedence várja.

106

A fürdőzés mellett különféle wellness- és gyógyászati szolgáltatások is igénybe vehetőek, mint az egyéni és csoportos gyógytorna, víz alatti torna, különféle masszázsok, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, kádfürdő, villanyfürdő, magneoterápia, inhalálás, ivókúra stb.


Ezeken túl szépségápolási lehetőségek is vannak, mint a szauna, fodrászat, kozmetika, pedikűr, manikűr, és számos kisebb üzlet, ahol a fürdő területén is kellemesen tölthetik idejüket a vendégek.

Történelem
106

Határvédelmi szerepe a településnek a római korba nyúlik vissza. 90 körül Ad Flexum néven katonai táborhely létesült itt, melynek romjain, maradványain a középkori település is kialakult. I. István király korában is fontos szerep jutott neki, megyeközpontot létesítettek Moson területén, várat építettek és a Lajta mellett húzódó határok védelme lett az itt élők fő feladata. A 13. században a tatárjárás következtében a vár elpusztult, s az új központ Óváron épült újjá. Ide került az ispánsági székhely is, melynek következtében a település gyors fejlődésnek indult. A 14. században Óvár városi rangot kapott. Mátyás király idején a királynő, Mária tulajdonába került, így lett Habsburg birtokká. A 16-18. században gyakran esett ez a terület a hadak útjába, de a harcok elmúltával, időről időre hamar magához tért. A 19. század folyamán Moson és Magyaróvár is rohamosan fejlődött. Megépült a vasútvonal, beindult a cukorgyár, a mezőgazdasági gépgyár, a hirtenbergi tölténygyár fióküzeme, melyből hamarosan kifejlődött a monarchia nagy fegyvergyára, melyet Trianon után szűntettek meg. A20. század első felében kezdet meg működését a timföldgyár, műselyemgyár és a fogkefegyár is. Trianon után a település nehéz helyzetbe került, nem csak területi veszteségek érték, de kereskedelmi partnereitől is határok választották el, határmenti szerepbe szorult, a német nemzetiségűeket kitelepítették. Nehéz helyzetéből lassan állt talpra a város, ebben részben a termálfürdő vonzerejére, részben a mezőgazdasági akadémiára építhetett, majd lassan ipari létesítmények is beindultak. A rendszerváltás utáni időszakban egyre nagyobb a jelentősége a turizmusnak, melynek nyomán számos magánvállalkozás kezdet meg működését.

Látnivalók

106

Fürdőzés után érdemes elindulni a városban, mert sok szép épület, érdekes kiállítások és egyéb programlehetőségek várják a vendégeket.

106

A szakrális emlékhelyek iránt érdeklődő látogatók megcsodálhatják a Szent Gotthárd templom impozáns, barokk épületét, mely a 18. században épült. A Magyarországon szokatlan névadás oka az, hogy eredeti építői német iparosok voltak, akik a hildesheimi bencés püspök tiszteletére építtették a templomot. A szakrális történelem egyik érdekessége lehet, ha elzarándokolnak a Lourdes-i kápolnához, melyet 1883-ban, a franciaországi Lourdes-ban történt jelenés alkalmából építtettek a hívek (Szűz Mária jelent meg itt).

106

Érdemes sétálni a régi idők hangulatát őrző városban, elmenni az Óvárba, megcsodálhatják az egykori városi malom épületét, melyet mára szállodává alakítottak át.

106

A környék történelme iránt érdeklődők a Hansági Múzeumba látogatva tájékozódhatnak e környék történetéről bővebben. Akiket a néprajz, a gazdálkodás hagyományos és modern formái érdekelnek, a Várban berendezett agrártörténeti kiállításon, illetőleg az egyetemhez tartozó eke kiállításon és a környék növény és állatvilágát bemutató kiállításon tölthetik kellemesen idejüket, miközben megismerkedhetnek az itt tanult és tanított gazdálkodási formákkal, illetve a környező vidék természeti értékeivel.

106

A Hansági Múzeum képző- és iparművészeti anyaga az ún. Cselley-házban került kiállításra, mely bizonyára érdekes lehet a művészetek iránt érdeklődő vendégek számára.

Linkek
Mosonmagyaróvár
Flexum-Termál Gyógyfürdő és Uszoda 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary