Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Babócsai Termálfürdő - Babócsa - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Babócsai Termálfürdő
 

7584- Babócsa
Fürdő Park
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Somogy megye déli részén, a horvát-magyar határtól mindössze öt kilométerre fekszik Babócsa község. A település történelmi emlékekben gazdag, termálfürdője nem csak a gyógyulni vágyókat vonzza, hanem azokat is, akik ebben a varázslatos környezetben valódi kikapcsolódásra és pihenésre vágynak.

10

A Babócsai Termálfürdő vizére olajkutatás közben bukkantak. A mai fürdő parkkal övezett, nyugodt, csendes helyen található. Jelenleg egy nyitott és egy zárt medence várja az ide ellátogató fürdőzőket. A víz a két termálkútnál 44ºC illetve 65ºC fokos. A fürdőkúra a tapasztalatok szerint alkalmas különféle izületi és reumatikus betegségek kezelésére, gericbántalmaktól, bizonyos nőgyógyászati betegségektől szenvedők gyógyítására és töréses betegségek utókezelésére. A fürdőkúrán túl az ivókúra vétele is ajánlott különféle gyomorbántalmak esetén. A fürdő mellett étterem és büfé áll a vendégek rendelkezésére.

Történelem

Babócsa történelme egészen korai időkbe nyúlik vissza. Az itt kutató régészek mamutcsontokat, csiszolt kőkorszaki szerszámokat, bronzkori leleteket is találtak. A honfoglaló magyarok előtt ezen a vidéken a leletek tanúsága szerint avar és szláv lakosság élt. Elsőként feltehetően Bogát vezér tulajdonában volt ez a föld, majd a 10. században került Koppány birtokába, s bukása után így lett már a kezdetekkor királyi birtokká. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy már igen korán megtelepedett itt a bencés rend. Ennek az emlékét őrzik a Szent Miklós monostor maradványai. Később a Tibold nemzetség birtoktestéhez tartozott a település, majd a Báthoryakkal rokon Marczaliak uralma alá került. Az itt emelt végvár a 16. század elején török kézre került, majd csak 1664-ben Zrínyi Miklós foglalta vissza téli hadjárata során. A török hódoltság ideje rendkívüli módon visszavetette a települést a fejlődésben. Utána horvát, német, török, rác, tót és cigány lakosság népesítette be újra. A 18. században azonban lendületes fejlődésnek indult, ismét fejlett mezővárossá vált, lakóinak száma a század végére a háromezret is elérte. A 19. század három fontos emléke bizonyítja, hogy fejlődése töretlen volt ekkor is, a két Somssich és a Prinke kastély. Mára csak kettő látható, az egyik helyén közjegyzőség működik. A fürdő történetéhez is szorosan kapcsolódó olajkutatások során nagy gázmezőt találtak itt a föld alatt, ami a környező települések mindegyikét a mai napig ellátja gázzal. A 20. században különféle közintézményekkel gazdagodott a község, ma bölcsőde, óvoda, iskola, nyugdíjas napközi otthon, orvosi rendelő, fogorvos, könyvtár, és művelődési ház is van a településen. Ezek mellett pedig az ország legnagyobb biogazdasága is Babócsa határában létesült.

Látnivalók

10

Fürdőzés után érdemes elindulni és meglátogatni Babócsa történelmi emlékeit. A török időket idéző Török-kút kupolás építményét a 16-17. századból, a kastélyokat, vagy a monostor maradványait. A történelmi emlékeken túl azok számára kedvező ez a környezet, akik szeretnek gyönyörködni a varázslatos természeti kincsekben. Érdemes barangolni az erdőkben, a gyönyörű virágokkal teli mezőkön, vagy elsétálni ahhoz a vízparton oda, ahol a Rinya patak a Drávába ér.

10

A különlegességek kedvelői feltétlenül sétáljanak el a babocsai nárciszoshoz, ami egész Európában egyedülálló természeti kincsünk. Ehhez kapcsolódik a minden évben megrendezett Nárcisz Fesztivál különféle kulturális és sport rendezvényekkel.


A valódi kikapcsolódás,a varázslatos vidék kedvelői számára Babócsa az ideális fürdőhely!

Linkek
Babócsa 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary